Over ons

Inge Roelens (°01-01-1962)

Pas toen ik Erik leerde kennen bij de scouts maakte ik kennis met het leven aan boord van een zeilboot. De periode daarvoor was ik actief in de jeugdbeweging en in de muziekacademie waar ik min of meer leerde pianospelen….Erik zijn ouders hadden een zeilboot met thuishaven Antwerpen en ligplaats in Terneuzen. Mijn eerste kennismaking met het zeilen was dan ook op de Westerschelde , meteen tussen de grote scheepvaart door laveren! Niet veel later werd hun thuishaven Blankenberge en genoten we mee van de zeiltochten op zee. De passie voor het zeilen kon groeien…Het eerste zeilbrevet werd gehaald op de ster in Sint Niklaas, en later gevolgd door een brevet van jachtman, marifoon en SRC.

Erik Geeraerts (°20-04-1962)

Van jongsafaan bij de zeescouts dus het leven op en rond het water was iets heel normaals.Mijn ouders hadden een zeilboot, ‘CABERIK’, waarmee we jaarlijks met het hele gezin op vakantie trokken.Als kind droomde ik van verre zeilreizen en na het lezen van ‘De scheepsjongens van bontekoe’ overtuigde ik mijn ouders om naar Hoorn te zeilen, in die tijd al een hele trip. En zo volgden nog vele zeilreizen, met onze eigen boot en met de drang om verder weg te zeilen en de wereld te verkennen….

Na ons huwelijk in juni 1983 bestond onze wittebroodsweek uit een Zeiltocht op de Noordzee. We mochten de CABERIK een weekje lenen…

Huwelijksreis in Blankenberge

Daarna kochten we ons eerste zeilbootje, een Vaurien waarmee we alle hoeken van het Galgenweel in Antwerpen ontdekten.

Na de Vaurien kwam de Laser die makkelijk mee op vakantie kon vervoerd worden op het dak van de auto .Ondertussen waren Stijn en Jeroen geboren en met hen trokken we met tent en boot naar verschillende Europese meren.

Dan begonnen we te dromen van een eigen kajuitboot en deden een bod op een Etap22. Een ligplaats zoeken in zeeland was niet zo simpel en in Klundert, jachthaven de Noordschans , konden we terecht. Daarna trokken we naar het Veerse Meer met leuke eilandjes waar de kinderen zalig konden spelen .

Etap 22

En zo werden onze boten steeds groter, onze Etap 22 werd ingewisseld voor een Etap 23 met iets meer comfort. Daarna een Westerly 26 en een MoodyS31 die we overzeilden vanuit Southampton.

Etap 23
Westerly 26
Moody S 31

Dan volgde voor slechts 1 zeilseizoen(😱) een Westerly Oceanquest 35 die we inruilden voor een sportievere versie, de X 36 sport, de liefde voor een X yacht was geboren .

Westerly 35 Oceanquest
X36 sport

4 jaar later werd het een maatje groter, een X37, naar onze huidige kersverse XC 35 sinds 2016.Ook ons zeilgebied werd steeds groter, van De Zeeuwse Delta tot aan het Ijsselmeer, de Wadden, een eerste oversteek naar Engeland, Frankrijk en de kanaaleilanden, de zuidkust van Engeland , Denemarken,Zweden, Polen en Duitsland.

X37 Ankeren voor Veere
X37 aankomst St Annaland bij deelname 8 uren van de Oosterschelde
Onze huidige XC 35 , gespot voor Terneuzen

Zo gingen we in 2010 ook mee als CREW naar Oban(West Schotland) en via het Caledonisch Kanaal terug naar België.

In 2017 zeilden we mee met zeiljacht Progress van Tenerife naar SAL en ontdekten we de mooie Kaap Verdische eilanden São Nicolau, São Vicente en São Antonio.

Eind 2017 vlogen we naar Martinique en verkenden 14 dagen lang de Grenadines tot aan de Tobago Cays.

En zo ontstond het idee om met onze eigen boot vreemde wateren te gaan verkennen…

Vanwaar komt nu de naam JEST X ?

Heel simpel: JEroen en STijn zijn onze 2 zonen en JEST betekent ook ‘grappig’, ‘lol’ en dat hebben we zeker en vast al beleefd.De aanvulling X staat voor ‘onze zoveelste’, boot nummer 10 en natuurlijk om een X in de naam te hebben😃.

Leren zeilen in de optimist
En daarna in eerste eigen bootje, een 420 !
zeilende broers

Bedoeling is om onze belevenissen hier verder neer te schrijven, als een soort logboek voor onszelf en voor al diegene die wat meer willen weten over het reilen en zeilen van onze avonturen op het water.

4 gedachtes over “Over ons

 1. Ines Vansteenkiste 15 juli 2018 / 10:50

  Moet ik nu vragen : Hoe is het met je bil ?? Volgens Erik meer pijn aan de bil dan aan de duim…is dit psychologisch of zo? De duimfoto’s heb ik snel naar onder gescrold, ik zal wel eens kijken als het opgelapt is.
  Hou je taai en deze winter kan je Duitse bijlessen geven, dan kom ik af !
  Doei tot binnenkort, dikke knuffel

  Like

 2. Rik 28 april 2019 / 14:25

  Wat leuk geschreven en wat hebben we blijkbaar veel gemeen in onze historie😉😊👍🏻

  Like

 3. Hans jansen 14 november 2019 / 09:28

  Dit was dus nietvan A naar Z,maar van A naar X.mooie fotos en verhaal .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s