Verder eilandhoppen naar La Gomera 🇪🇸

Dinsdag 5 november

We hebben vandaag 2 opstappers aan boord : Koen ( die al gezeild heeft) en Marleen ( die nooit op een zeilboot zou stappen maar dit nu als unieke kans aangrijpt!) .

We worden uitgezwaaid en gefilmd door Bob en Maarten !

Er staat weinig wind en we dobberen richting San Sebastian, de hoofdstad van La Gomera.

De vislijn wordt uitgeworpen en onze opstappers zijn volop aan het genieten! Af en toe krijgen we wat dolfijnen te zien en we spotten ook enkele grienden op afstand. Plots begint de molen te ratelen en de vislijn staat enorm strak als ik hem blokkeer… er hangt iets groot en zwaar aan…. Onze grijphaak wordt bovengehaald en heel langzaam kan Erik de lijn binnentrekken. Eens dichterbij zien we dat er een grote tonijn aanhangt👍💪. Helaas, op het laatste nippertje weet hij te ontsnappen en zijn we iets te laat met onze haak… Weeral geleerd hoe we het de volgende keer moeten aanpakken ! Hij is er in elk geval niet met ons aas vandoor…

Ergens halfweg begint de wind te draaien en aan te trekken . We minderen zeil en met een aandewindse koers maken we nu wel vooruitgang. Het waait nu stevig door met uitschieters van 25-35kn wind . Ik word als stuurman af en toe wat overspoeld met zoute douches terwijl onze gasten er rustig blijven bijzitten gelukkig!

Aan de haveningang zijn net 3 ferrys aangelegd en komen we ook gelijk aan met nog 3 andere jachten. We moeten dus onze beurt afwachten vooraleer de ‘marinero’ ons oproept en ons een plaats toewijst. Spannend met zoveel wind maar alles verloopt prima en we liggen hier perfect zonder swell en met een mooi uitzicht.

We nemen afscheid van Marleen en Koen die met de ferry terugkeren naar Tenerife. Het zoute water wordt afgespoeld en doorgespoeld, tijd om te gaan genieten van dit eiland!

4 gedachtes over “Verder eilandhoppen naar La Gomera 🇪🇸

 1. Vera 9 november 2019 / 20:44

  Wow ook een mooi eiland.
  Wij logeerden ooit in Valle Gran Rey en Playa de Santiago(Jardin Tecina ).
  Knappe tochten, maar een auto heb je dan wel nodig.
  Veel plezier en nog een fantastische tocht !

  Like

 2. joveeke 10 november 2019 / 05:48

  Zonde van de ontsnapte tonijn…

  Like

 3. Hans c 10 november 2019 / 10:49

  Heej Luitjes, het schiet al aardig op, bijna aan de grote oversteek. Leuk om te lezen dat de vislijn zijn werk doet, tonijn is helemaal niet slecht om te eten hoor. Hebben jullie al een datum wanneer je aan de oversteek begint?

  Like

 4. IA Goossens 11 november 2019 / 11:20

  Geniet nog elke keer van jullie reisverslag.
  Misschien een steverige vislijn aanschaffen hé. 😏👍

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s