La Graciosa 🇪🇸⚓️⚓️⚓️

Donderdag 26 september-Maandag 30 september

Na een perfecte landing op het mooie zandstrand van Playa Francesa waar we onze dinghy kunnen achterlaten wandelen we naar Caleta del Sobo , het enige dorpje op het eiland.

We hebben ook een prachtig zicht op Lanzarote en de zeestraat Estrecho del Rio tussen beide eilanden in. Bovenop de gigantische steile wand staat de Mirador van Manrique ( de beroemde kunstenaar, adviseur van de eilandraad die ervoor zorgde dat Lanzarote veel kunstzinniger en mooier bebouwd is dan de andere eilanden)

Het is een goed halfuur stappen door mul zand want verharde wegen zijn er niet op dit eiland. Het is laag water en zo kunnen we een hele bocht afsnijden via de lagune die nu deels droog is.

Het is een kaal eiland met 5 vulkaantopjes op een rij van Noord naar Zuid en geen enkele boom te bespeuren.

Het dorp staat vol met witte huisjes en aan de jachthaven vinden we verschillende cafees en restaurants. Er is enorm veel lawaai van generatoren die opgezet worden want alle elektriciteit is hier uitgevallen. Geen koffie dus te krijgen …

Er meren hier verschillende ferry’s aan die toeristen vanuit Lanzarote afzetten. Het vervoer van en naar de verschillende strandjes gebeurt met 4×4 terreinwagens. Je kunt ook mountainbikes huren , een zware opdracht door al dat mulle zand …

Ook enkele grote catamarans varen vanuit de haven naar onze ankerbaai waar de toeristen met kleine bootjes afgezet worden aan het strand.

Alle dagen varen hier wat jachten weg en wordt hun plaats ingenomen door anderen. Ook hier treffen we voornamelijk veel Fransen aan.

Als we rustig in de kuip zitten te lezen horen we ineens geschreeuw en gefluit… er is een boot met Franse vlag die los geslagen is van zijn anker en nipt voorbij andere jachten naar achteren drift! Gelukkig is de bemanning aan boord😅😱. Tegen de avond verleggen ze zich net voor ons, hopelijk deze keer goed vast…

Regelmatig zien we achter ons een patrouilleboot maar we krijgen geen controle ivm onze vergunning die we nog steeds niet ontvangen hebben….

Maandagmorgen arriveert zeiljacht Windsong en het is een gezellig weerzien! Borrelmoment bij ons aan boord samen met Palatina.

Morgen, dinsdag, trekken we verder naar Lanzarote op verkenning, eerst een paar nachten op anker vooraleer we onze geboekte haven opzoeken. Vanwege de ARC liggen alle havens hier goed vol en moet je dus tijdig een planning opmaken en op voorhand je ligplaats boeken op de canarische eilanden. De ARC is een rally die start vanuit Gran Canaria naar St Lucia en zo’n 200 schepen nemen hieraan deel. Ze worden half oktober verwacht in Las Palmas op Gran Canaria en dus wijken heel veel jachten uit naar andere havens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s